Jak na zdravý talíř?
Jak vlastně vypadá zdravá strava? Co tvoří nutriční gramotnost? A co by měl každý z nás umět, aby mohl jíst skutečně zdravě? V rámci workshopu základů nutriční gramotnosti probereme nejen základy zdravé a vyvážené stravy, čtení obalů a bezpečnosti potravin, ale také problematiku udržitelnosti naší produkce potravin a významu zdravého nutričního prostředí na školách. Především pak také představíme existující výukové materiály vhodné do výuky a zodpovíme veškeré dotazy, které se výuky výživy týkají.
Seminářem vás provede MUDr. Eliška Selinger, nutriční epidemioložka z 3. LF UK.
Cílová skupina: učitelé ZŠ a SŠ a široká veřejnost
Workshop je zdarma.
Wellbeing ve školách
Didaktikon ve spolupráci s Pražským inovačním institutem pořádá další společné setkání v rámci projektu Krajského akčního plánování III Praha, tentokrát k tématu wellbeing (duševní zdraví) na školách. V rámci setkání budou vymezeny základní mantinely wellbeingu, proč je důležité se jím ve škole zabývat, jaké jsou jeho přínosy a především "konkrétní návody" jak školy mohou jeho principy ve škole aplikovat.
Celý program a registraci najdete zde.
Workshop je zdarma.
Didaktikon | Kampus Hybernská
Hybernská 4, Praha 1, 110 00
771 523 973 (po–pá 9–15)